سازمان ملل متحد میگوید در جهان، در هر نیم ثانیه، یک کودک به جمع کاربران فضای مجازی اضافه میشود
این روزها دسترسی کودکان در سنین پایین به اینترنت از هر زمان دیگری آسانتر شده و در جهان، در هر نیم ثانیه، یک کودک به جمع کاربران فضای مجازی اضافه میشود. در عین حال به گفته کارشناسان، این مساله موجب شده تا احتمال قرار گرفتن کودکان در معرض خطراتی جدی نیز افزایش یابد.
بر اساس تحقیقی که توسط «مرکز تحقیقاتی جوان و مقاوم» در دانشگاه سیدنی غربی و سازمان غیردولتی «کودکان را نجات دهید» انجام شده، احتمال اینکه کودکی از اقشار کم درآمد، درخواستهای نامناسب یا ناخواسته یک غریبه را در فضای مجازی رد کند، ۳۵ درصد از دیگران کمتر است.
در این گزارش تاکید شده وقتی کودکی چنین درخواستهایی را گزارش ندهد یا فرستنده آنها را مسدود (بلاک) نکند، در آینده بیش از دیگران در معرض خطر تماسهای ناخواسته خواهد بود.
در بریتانیا، بر اساس قانون جدیدی که به نام «قانون امنیت فضای مجازی» تصویب شده، شرکتهای فناوری موظف خواهند بود که برای تامین امنیت کودکان به اقدامات بیشتری دست بزنند. اما اجرای این قانون از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد و منتقدان میگویند که محدودیتهای وضع شده در آن، برای تامین امنیت کودکان در فضای مجازی کافی نیست.
اقدمات مشابهی توسط دولتهای کشورهای مختلف در سطح جهان انجام شده است. با این وصف، شما چگونه میتوانید امنیت کودکان خود را تضمین کنید و دولتها و شرکتهای خصوصی به چه اقداماتی دست زدهاند تا از کودکان حفاظت کنند؟
کودکان در جهان چقدر از وقت خود را در فضای مجازی سپری میکنند و با چه خطراتی روبهرو هستند؟
به گفته سازمان ملل متحد، کودکان بیشتر از هر زمان دیگری وقت خود را در فضای مجازی سپری میکنند و در هر نیم ثانیه یک کودک برای نخستین بار در عمرش به اینترنت دسترسی پیدا میکند.
دادهها درباره سطح دسترسی مردم جهان به اینترنت نشان میدهند که در سال ۲۰۲۳، ۷۹ درصد از جمعیت ۱۵ تا ۲۴ ساله جهان آنلاین بودهاند. این میزان برای باقی جمعیت جهان در همین سال، ۶۵ درصد بوده است.
آماندا ثرد، یکی از مدیران مرکز تحقیقاتی «جوان و مقاوم» در سیدنی میگوید: «کودکان با دسترسی به اینترنت بزرگ میشوند و برای اینکه بتوانند با امنیت از پس زندگی دیجیتالشان که دائما در حال تغییر است، بربیایند، نیاز به حمایت دارند.»
بر اساس نتایج مطالعهای که توسط یونیسف (آژانس کودکان سازمان ملل) انجام شده، در ۳۰ کشور جهان بیش از یک سوم کودکان با آزارهای اینترنتی یا قلدری در فضای مجازی روبهرو شدهاند. این مطالعه همچنین میافزاید از هر پنج کودکی که با آزارهایی از این دست روبهرو میشود، یک کودک به دلیل همین آزارها بر سر کلاس درس حاضر نمیشود و غیبت میکند.
کودکان همچنین در اینترنت در معرض نفرتپراکنی، محتوای خشونتبار و عضوگیری گروههای تندرو قرار میگیرند. علاوه بر اینها، کودکان در معرض اطلاعات دروغین و نظریههای توطئه که در پلتفرمهای دیجیتال منتشر میشوند نیز قرار میگیرند.
به گفته یونیسف، به رغم همه این خطرات، «هشداردهندهترین خطری که کودکان را تهدید میکند، سوءاستفاده و آزارهای جنسی» است.
یونیسف میگوید برای آزارگران جنسی کودکان، «وضعیت هرگز تا این حد آسان نبوده که بتوانند با قربانیان احتمالیشان تماس بگیرند، تصاویر (کودکان) را به اشتراک بگذارند و دیگران را به ارتکاب جرایم مشابه، ترغیب کنند».
به گفته آژانس کودکان سازمان ملل، حدود ۸۰ درصد از کودکان در ۲۵ کشور جهان، «گزارش دادهاند که احساس میکنند در معرض آزار جنسی و سوءاستفاده در فضای مجازی قرار دارند».
منبع: بی بی سی فارسی