آسیب‌شناسی روند تحقیقات و رسیدگی در دادگاه‌های اطفال و نوجوانان – بخش اول

مرکز عدالت برای کودکان: «آسیب‌شناسی روند تحقیقات و رسیدگی در دادگاههای اطفال و نوجوانان» موضوع سلسله گفتگوهای جدید مرکز عدالت برای کودکان با حسین رئیسی وکیل حقوق بشر و متخصص حقوق کودکان، است.

کودکان به دلیل شرایط سنی و رشد مغزی، در وضعیت متفاوتی نسبت به بزرگسالان قرار دارند به همین دلیل در نظام‌های حقوقی بر دادرسی افتراقی تاکید شده تا کل روند تحقیقات و رسیدگی به پرونده‌های کودکان مجزای از بزرگسالان و در محیطی مناسب با وضعیت کودکان انجام شود.

کودک از زمانی که رفتاری معارض قانون انجام می‌دهد سروکارش با پلیس، دادگاه و قاضی است و در این فرآیند خیلی مهم است که منافع و مصالح کودک در اولویت باشد، از کودک محافظت شود تا دچار آسیب مجدد نشود و روند اجرای عدالت به سمت و سوی تربیت، بازگشت کودک به جامعه و … باشد به همین دلیل در مواجه با کودکان به طور مشخص بحث عدالت ترمیمی اولویت پیدا می‌کند به عدالت کیفری.

پیشتر نشر میزان یک لایو برگزار کرد با ابراهیم وثیقی قاضی شعبه سوم دادگاه اطفال و نوجوانان تهران. ایشان در این گفتگو رویه خود را در رسیدگی به پرونده کودکان تشریح کردند که تصویر خوبی از آنچه درون دادگاه اطفال می‌گذرد ارائه می‌کرد که آموزنده بود، هرچند ممکن است نتوان استراتژی قضایی وثیقی را تعمیم داد به کل دادگاههای اطفال، ولی می‌توان آن را به عنوان یک نمونه مورد بررسی قرار داد و محاسن آن را ترویج کرد تا مورد توجه سایر شعب دادگاه اطفال قرار گیرد.

 در بخش نخست این مجموعه پادکست، حسین رئیسی متخصص حقوق کودکان توضیح می‌دهد که وقتی صحبت از آسیب‌شناسی قوانین کیفری و روند رسیدگی در دادگاه می‌شود منظور چیست. چرا که قاعدتا وقتی صحبت از قانون و روند آیین‌دادرسی می‌شود قوانین باید عاری از هرگونه آسیب به متهم و دادرسی عادلانه باشد.

لطفا به قسمت اول این پادکست گوش دهید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا