دسترسی کودکان به اینترنت و ضرورت حفاظت از آنها؛ پیشنهاد یونیسف چیست؟

مرکز عدالت برای کودکان: آماده باشیم یا نباشیم، فناوری‌های جدید به سرعت دنیای ما را شکل می‌دهند. فناوری‌های جدید برای کودکان در عصر دیجیتال، از یک سو به معنای دسترسی بیشتر به آموزش و فرصت‌های فراگیری است و از سوی دیگر یک تهدید جدی علیه حریم خصوصی، سلامت روان و حفاظت فیزیکی آنها است.

بنابراین در این دنیا، دغدغه اصلی باید ایجاد امکان دسترسی عادلانه به آموزش برای کودکان از طریق توسعه شبکه‌های ارتباطی و در اختیار قرار دادن ابزار و تجهیزاتی باشد که به آن نیاز دارند ولی در نقطه مقابل، باید برای این دغدغه هم پاسخ جدی داشت که چگونه از کودکان در برابر تهدیدات فضای مجازی محافظت کرد.

یونیسف معتقد است سوءاستفاده و استفاده غیرمسئولانه از فناوری‌های جدید و تولید محتوای خشونت‌آمیز و انتشار اطلاعات غلط، نوجوانان را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده، به طوری که در نتایج تحقیقات انجام شده در ۲۵ کشور دنیا نشان می‌دهد که ۸۰ درصد نوجوانان، احساس خطر تجاوز جنسی یا سوء‌استفاده را تجربه کرده‌اند.

سلامت روان و نقض حریم خصوصی، نگرانی مضاعفی است که باید نسبت به آن با حساسیت عمل کرد. بازاریابی متمرکز بر کودکان و جمع‌آوری داده‌ها می‌تواند منجر به نقض حریم خصوصی و گذراندن زمان زیادی پای صفحه نمایشگر، می‌تواند اثرات مخربی بر سلامت روان کودکان و نوجوانان داشته باشد. 

پیشنهادات و استراتژی یونیسف برای حفاظت از کودکان در برابر تهدیدات فضای مجازی

  • افزایش آگاهی؛ توسعه آگاهی کاربران نسبت به راههای حفاظت از خود، توسعه محصولات و سیاست‌های ایمن، الزام دولت‌ها و کمپانی‌های بزرگ صنعت فناوری به اطمینان از امن بودن فناوری‌های دیجیتال؛
  • ایجاد تعامل اجتماعی میان نوجوانان؛ شنیدن صدای نوجوانان و آنچه برای آنها مهم است به عنوان پیش نیاز ایجاد تغییرات مثبت و سازنده؛
  • اجرای طرح گیگا؛ طرحی برای اتصال همه مدارس به اینترنت تا سال ۲۰۳۰؛
  • اجرای طرح پاسپورت یادگیری؛ با اجرای این طرح کودکان و نوجوانان مهارت‌های لازم برای رشد شامل مهارت‌های ایمنی آنلاین و شهروندی دیجیتال مسئول را کسب کرده و با پیامدهای تضاد و جنگ، اثرات تغییرات آب و هوا، تبعیض جنسیتی و خشونت مبتنی بر جنسیت آشنا می‌شوند.

حصول اطمینان از نقش سازنده فناوری‌های نوظهور در حفظ و تضمین حقوق کودکان، و اطمینان از اینکه ابزارهای دیجیتالی فرصتی برای رشد بهتر کودکان خواهد بود نه افزایش تهدیدات، یک ضرورت در دنیای امروز است که باید مداوم باید مورد توجه باشد.

منبع: برگرفته از مقاله منتشره در وب سایت یونیسف

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا