حسین رئیسی؛ وکیل حقوق بشر و استاد دانشگاه کارلتون کانادا
مرکز عدالت برای کودکان: کودک آزاری و بی توجهی و غفلت منجر به آسیب قابل پیشگیری است. برخی عوامل ممکن است خطر ارتکاب یا تجربه کودک آزاری و بیتوجهی را افزایش یا کاهش دهد. برای جلوگیری از تاثیرات مخرب غفلت و سهل انگاری ابتدا باید عوامل موثری که کودکان را در معرض چنین خشونتی قرار میدهد را شناخت تا بتوان نسبت به انجام اقدامات پیشگیرانه ورود کرد. طبیعتا باید یک ساختار حقوقی برای حفاظت از کودکان طراحی و اجرا شود تا بتوان امیدوار بود که حمایت حقوقی از کودکان در معرض خطر صورت میگیرد و میتواند در پیشگیری از آسیب به کودکان موثر باشد.
در بخش اول این پادکست، آقای حسین رئیسی، وکیل حقوق بشر و متخصص حقوق کودکان، به بررسی ساختار حقوقی ایران در مواجهه با مساله غفلت و سهلانگاری در حفاظت از کودکان میپردازد و به این پرسشها پاسخ میدهد که:
آیا ما ساختار حقوقی و نظام حمایتی مدونی برای محافظت از کودکان در برابر غفلت و سهلانگاری داریم؟ آیا قوانین موجود امکان حمایت از کودکان را ایجاد کرده است؟ عمدهترین خلاء قانونی که با آن روبرو هستیم چیست؟
تعارض موجود میان حق ولایت پدر بر فرزند و ضرورت جلوگیری از در معرض خطر قرار گرفتن کودکان مندرج در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، موضوع دیگری است که آقای رئیسی در این گفتگو به آن پرداخته است.
لطفا به بخش اول این پادکست گوش دهید:
غفلت و سهلانگاری منجر به آسیب و نقش ساختار حقوقی در حفاظت از کودکان – بخش دوم