سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، سال خیلی خاصی برای دانشآموزان، مخصوصا دانشآموزان دختر بود. مشارکت نوجوانان در «جنبش زن، زندگی، آزادی» پای نیروهای امنیتی را به مدارس باز کرد و جسته گریخته شاهد برخوردهای پلیسی با دانشآموزان در محیط مدارس بودیم. برخی از دانشآموزان جای خالی همکلاسی خود را حس میکردند و برخی با نگرانی اخبار دانشآموزان بازداشتی رو پیگیر بودند. و از سوی دیگر، مسمومیت سریالی دانشآموزان دختر، ناامنی در مدارس را به اوج رساند و حدود پنج ماه، جامعه ملتهب و خانوادهها مانده بودند بین اینکه به بچههای خود اجازه مدرسه رفتن بدهند یا ندهند. جامعه التهابی را تجربه کرد که شاید پیشتر کمتر درگیر چنین موقعیتی شده بود.
مدارس به تازگی شروع به کار کرده، اما هنوز روشن نیست که چقدر مدیریت نظام آموزشی کشور، توانسته تبعات مخرب ناامنیهای موجود در مدارس، در سال تحصیلی گذشته، را جبران کند و چقدر برای پیشگیری از تکرار آن آمادگی لازم را کسب کرده است. به همین دلیل موضوع گفتگو این مجموعه پادکست را به «ایمنی مدارس و سلامت روان نوجوانان» اختصاص دادیم تا نگاهی داشته باشیم به علل ناامنی در مدارس و تبعات آن بر سلامتروان نوجوانان.
در بخش اول این مجموعه نگاه اجمالی داریم به وضعیت مدارس و سلامت روان نوجوانان با حضور دو میهمان ارجمند برنامه آقای احمد مدادی کارشناس آموزش بین الملل و خانم سمیرا حقوقی روانشناس و روان درمانگر.