بیشترین تماس با اورژانس اجتماعی مربوط به کودک آزاری است

زنگ تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، بیشتر برای گزارش موارد کودک آزاری و خشونت خانگی به صدا در می‌آید. این خبری است که رئیس اورژانس اجتماعی کشور به خبرگزاری رکنا داده و گفته: «بیشترین موضوع تماس با اورژانس اجتماعی مربوط به کودک آزاری است، البته اغلب خود کودکان، کودک آزاری را با اورژانس اجتماعی خبر نمی‌دهند، بلکه این اطرافیان آنها هستند که کودک آزاری را به اورژانس اجتماعی خبر می‌دهند.

اورژانس اجتماعی زیر مجموعه سازمان بهزیستی است که با شماره تلفن ۱۲۳ آماده ارائه خدمات به افرادی است که تحت خشونت قرار گرفته‌اند. اورژانس اجتماعی در سال ۱۳۷۷ تشکیل شد تا بتواند با اجرای برنامه‌های ترکیبی شامل مداخله در بحران فردی، خانوادگی یا اجتماعی، به‌کارگیری تیم‌های سیار اورژانس اجتماعی (خدمات اجتماعی سیار) و تشکیل پایگاه‌های اورژانس اجتماعی (پایگاه خدمات اجتماعی)، تمام اقدامات فوری و کوتاه مدت لازم برای کاهش آسیب‌های فردی و خانوادگی را در سطح کشور ارائه دهد.

 محمود علیگو، مدیرکل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی و رئیس اورژانس اجتماعی کشور روز ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ به رکنا گفته: «بعد از کودک آزاری، بیشترین تماس با اورژانس اجتماعی مربوط به انواع خشونت خانگی است، منظور از خشونت‌های خانگی نیز الزاما همسر آزادی یا خشونت علیه زنان نیست، بلکه به صورت معمول تماس‌هایی هم درباره سالمندآزاری، والدآزاری و حتی ضرب و شتم والدین توسط فرزندان نیز با اورژانس اجتماعی گرفته می‌شود».

 

حضور کارکنان اورژانس اجتماعی در مدارس برای آموزش

مطابق قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، سازمان بهزیستی کشور وظیفه دارد که آموزش‌های مرتبط با کودک آزاری و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض انواع خشونت‌های رفتاری، جنسی و … را در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهد، سوال مهم این است که اورژانس اجتماعی کشور به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های مهم سازمان بهزیستی، چه برنامه های آموزشی را برای کاهش مصادیق کودک آزاری در سطح کشور اجرایی کرده است؟ حال آن که به نظر می‌رسد بسیاری از کودکان و نوجوانان حتی با شماره تلفن سه رقمی ۱۲۳ با عنوان تلفنی که می‌توانند در صورت قرار گرفتن در معرض خشونت با آن تماس بگیرند، آشنا نیستند.

علیگو در پاسخ گفته: همکاران اورژانس اجتماعی شامل همکاران مراکز مداخله در بحران و پایگاه‌های سیار، در سراسر کشور ضمن رایزنی با ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها و مطابق برنامه زمان‌بندی شده، در طول سال تحصیلی در مدارس حضور پیدا می‌کنند و به دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی خط تلفن ۱۲۳ را معرفی می‌‌کنند و کاربردهای این خط تلفن را برای کودکان و نوجوانان توضیح می‌دهند.

رئیس اورژانس اجتماعی کشور ادامه داد: ما در آموزش‌های عمومی خود برای بزرگسالان، موضوع تاب‌آوری در برابر بحران‌های فردی و خانوادگی را به آنها آموزش می‌دهیم و همکاران اورژانس اجتماعی در استان‌ها در برنامه‌های حضور در مدرسه، این موضوع را به صورت مقدماتی به کودکان نیز آموزش می‌دهند.

وی در پایان تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌های ما برای ارائه آموزش عمومی به همه گروه‌های سنی جامعه جهت آشنا شدن با خدمات و کارکردهای اورژانس اجتماعی، ساخت یک سریال ۱۳ قسمتی با عنوان ۱۲۳ است تا مردم، کودکان و نوجوانان بدانند در چه شرایطی می‌توانند با اورژانس اجتماعی تماس بگیرند و چه خدماتی را می‌توانند از این نهاد دریافت کنند. این سریال با همکاری سیما فیلم و صدا و سیما ساخته خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا