بیان احساسات برای سلامت نوجوانان مهم است. دکتر لیسا دامور (Dr. Lisa Damour) روانشناس و نویسنده نیویورک تایمز ۳ راه برای کمک به نوجوانان در ابراز احساسات توصیه کرده که رعایت آن برای همه بزرگسالان لازم است:
اول. با همدلی پاسخ دهید
هنگامی که نوجوانی به ما میگوید که احساس ناراحتی می کند، بزرگسالان ممکن است وسوسه شوند که با توصیه، تشویق یا سوال پاسخ دهند. اینها ممکن است مفید باشند، اما اغلب آنچه نوجوانان بیش از همه می خواهند بشوند، همدلی است.
هنگامی که نوجوانان احساسات دردناکی را به اشتراک می گذارند، ابتدا با دلسوزی به آنها پاسخ دهید و بگویید: «خیلی متاسفم که چنین احساسی داری» یا «البته که ناراحتی». سپس از آنها حمایت کنید چرا که آنها به حمایت نیاز دارند. حمایت و همدلی باعث می شود که خط ارتباط با آنها باز باشد.
دوم. به طور مشخص در مورد احساس نوجوان صحبت کنید
صحبت در مورد احساسات باعث تسکین عاطفی میشود. تحقیقات نشان داده که صحبت کردن با عبارات بسیار خاص در مورد احساسات میتواند مفید باشد.
اگر نوجوانی احساس خود را با شما به اشتراک میگذارد و شما متوجه اضطرابی در او میشوید از او بپرسید چه اتفاقی افتاده و دقیق گوش کنید.
سپس، ببینید آیا میتوانید شرایط دقیق تری برای احساس آنها ارائه دهید یا خیر. بسته به آنچه آنها به اشتراک گذاشتهاند، ممکن است بگویید: «بله، میتوانم ببینم که چرا احساس اضطراب میکنید و نمیدانم آیا احساس ناامیدی یا دلهره یا نگرانی هم دارید؟»
سوم. برای بیان غیر کلامی ارزش قائل شوید
نوجوانان همیشه برای بیان احساسات از کلمات استفاده نمی کنند و گاهی با رفتارهایی خاص، احساسات خود را نشان می دهند. لذا به رفتارهای آنها توجه کنید.
نوجوانان اغلب از طریق فعالیت بدنی یا با گریه، یا با گوش دادن به موسیقی یا با کار هنری که بیانگر احساسشان است، تسکین عاطفی پیدا میکنند.
به روش هایی که نوجوانان احساس خود را بیان میکنند توجه کنید و همیشه این آمادگی را در خود پرورش دهید که از آنها حمایت کنید و با آنها همدلی نشان دهید.
منبع: یونیسف