سازمان ملل خطاب به سومالی: به اعدام کودکان پایان دهید

مرکز عدالت برای کودکان: نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور کودکان و درگیری‌های مسلحانه و کمیته حقوق کودک سازمان ملل، ضمن محکوم کردن اعدام ۴ کودک در تاریخ ۱۷ آگوست ۲۰۲۴ در سومالی، به طور مشترک از دولت سومالی درخواست کرده‌اند که مجازات اعدام برای کودکان و جوانانی که به دلیل ارتکاب جرایم در زیر سن ۱۸ سال محکوم به اعدام شده‌اند، برداشته شود. آنها تاکید کرده‌اند که کودکان جذب شده توسط گروههای تروریستی قربانی هستند نه مجرم.

در این بیانیه که روز سه شنبه سوم سپتامبر ۲۰۲۴ منتشر شده با بیان اینکه هر ۴ کودک اعدام شده در زمان ارتکاب اقدام معارض قانون، زیر ۱۸ سال داشته‌اند، آمده: به مقامات پونتلند و دولت فدرال سومالی یادآوری می‌کنند که طبق کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل (CRC)، منشور آفریقایی حقوق و رفاه کودک، و قانون اساسی موقت سومالی، هر شخص زیر ۱۸ سال به عنوان کودک شناخته می‌شود. این اعدام‌ها نقض کنوانسیون حقوق کودک است که سومالی در سال ۲۰۱۵ به آن پیوسته است. ماده ۳۷ (الف) این کنوانسیون به طور خاص استفاده از مجازات اعدام برای افراد زیر سن قانونی را ممنوع کرده است.

این بیانیه می‌افزاید: مقامات سازمان ملل به مقامات پونتلند و دولت فدرال سومالی یادآوری می‌کنند که کودکان مرتبط با گروه‌های مسلح، از جمله آن‌هایی که توسط سازمان ملل به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته می‌شوند، باید عمدتاً به عنوان قربانی شناخته شوند. آن‌ها از مقامات پونتلند درخواست می‌کنند که به تعقیب کودکان در دادگاه‌های نظامی پایان دهند و از کودکان، از جمله جوانانی که در زمان ارتکاب جرایم کودک بودند، حفاظت کنند و اجرای کامل قانون عدالت نوجوانان پونتلند و تعهدات حفاظت از کودکان سومالی را تضمین کنند.

سازمان ملل خواستار آزادی فوری همه کودکان بازداشت شده و تحویل آن‌ها به سازمان ملل برای حمایت از بازتوانی مجدد آن‌ها هستند. آن‌ها یادآوری کرده‌اند که کودکان فقط باید به عنوان آخرین راه‌حل و برای کوتاه‌ترین مدت بازداشت شوند و باید جایگزین‌هایی برای بازداشت به منظور حفظ بهترین منافع کودکان به طور فعال دنبال شود. همه کودکان، در هر مکانی که هستند، حق دارند در صلح با مراقبت، حفاظت و کمک‌های کافی، از جمله حمایت از بازتوانی، زندگی کنند. آن‌ها خواستار اجرای به موقع تعهدات جمهوری فدرال سومالی تحت برنامه‌های عملی ۲۰۱۲ و نقشه راه ۲۰۱۹ در زمینه کودکان و درگیری‌های مسلحانه، رویه‌های عملیاتی استاندارد ۲۰۱۴ برای پذیرش و تحویل کودکان جدا شده از گروه‌های مسلح به بازیگران حفاظت از کودکان، و دستورالعمل‌های تأیید سن ۲۰۲۳ و فهرست بررسی استاندارد هستند.

مقامات سازمان ملل یادآوری کرده‌اند که دوران کودکی، طبق کنوانسیون حقوق کودک و اعلامیه جهانی حقوق بشر، مستحق مراقبت و کمک ویژه است. در زمان درگیری‌های مسلحانه، کودکان همچنان آسیب‌پذیرترین گروه هستند و دولت‌ها باید تمامی اقدامات ممکن را برای اطمینان از حفاظت و مراقبت از آن‌ها انجام دهند. بازداشت، رفتار خشن، و مجازات اعدام برای کودکان درگیر با گروه‌های مسلح غیرقابل قبول است و این چرخه معیوب قربانی کردن کودکان در درگیری‌ها را تشدید می‌کند.

ایران و تعداد محدودی از کشورهای دنیا هنوز اعدام کودکان را متوقف نکرده‌اند. در ایران اقدامات مثبتی در سال‌های اخیر برای سخت‌تر کردن صدور حکم اعدام علیه کودکان صورت گرفته ولی هنوز منجر به توقف کامل حکم اعدام کودکان نشده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا