درسگفتار «درآمدی بر ساختار عدالت کیفری کودکان» – بخش سوم

مدرس دوره: آقای حسین رئیسی وکیل دادگستری و متخصص حقوق کودکان

مجموعه درسگفتار «درآمدی بر ساختار عدالت کیفری کودکان»، بر دو پرسش کلیدی استوار است چگونه نظام حقوقی ایران می‌تواند متضمن عدالت کیفری کودکان باشد؟ در نظام کیفری چه تفاوت‌هایی میان حقوق کودکان و بزرگسالان وجود دارد و عدالت کیفری کودکان از چه خصوصیات و ویژگی‌هایی باید برخوردار باشد؟

آقای حسین رئیسی وکیل حقوق بشر، متخصص حقوق کودکان و مدرس این دوره، در جلسه اول، از مقدماتی‌ترین بحث عدالت کیفری کودکان، یعنی تعریف کودکی، شروع و به چالش‌های تعریف کودکی و حقوق کودکان، خصوصا چالش‌هایی که در جنبش انقلابی ژینا/ مهسا امینی خود را نشان داد پرداخت. ایشان در جلسه دوم، موضوع پیشا محاکمه و پیشا درگیری با نظام قضایی، در ساختار عدالت کیفری کودکان در ایران را مورد بررسی قرار داد و به ضرورت قضازدایی در پرونده کودکان پرداخت. 

آقای رئیسی در این جلسه به پیشینه ساختار دادگاههای ویژه کودکان در ساختار عدالت کیفری می‌پردازد. 

تفاوت جدی بین بزرگسالان و کودکان در نقض قوانین کیفری در سیاست جنایی و سیاست کیفری، این ضرورت را ایجاد کرده تا در پروسه دادرسی کودکان از بزرگسالان جدا و تفکیک شوند و به عبارتی دادرسی افتراقی اعمال شود. 

بخش سوم این درسگفتار را می‌بینید:

بازنشر این مجموعه از نظر مرکز عدالت برای کودکان بلامانع است و آن را اقدامی موثر برای آشنایی بیشتر جامعه حقوقی و مدنی ایران با حقوق کودکان می‌دانیم. پس لطفا این مجموعه را با دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر هر دیدگاه و یا پیشنهادی دارید و چنانچه این سلسله درسگفتارهای را پسندید یا سوال دارید لطفا از طریق ایمیل [email protected] با ما در تماس باشید.

درسگفتار «درآمدی بر ساختار عدالت کیفری کودکان» – بخش اول
درسگفتار «درآمدی بر ساختار عدالت کیفری کودکان» – بخش دوم
درسگفتار «درآمدی بر ساختار عدالت کیفری کودکان» – بخش چهارم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا