راهنمای روزنامه‌نگاران حوزه کودک؛ تبعات و آسیب های روزنامه‌نگاری غیراصولی بر منافع و حقوق کودکان

رونق شبکه‌های اجتماعی، و افزایش تولیدات رسانه‌ای، این پرسش را ایجاد کرده که آیا این گستردگی محتوا، منافع کودکان و نوجوانان را تامین می‌نماید و یا اینکه برای جلب توجه مخاطب در این بازار رقابتی از تصاویر و گزارش مسائل کودکان سوء‌استفاده می‌شود؟ 

به نظر می‌رسد در فضای رسانه‌ای موجود، جلب توجه مخاطب پیچیده‌تر شده و در این پیچیدگی، کودکان بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. کودکان به دو دلیل، بیشتر مورد توجه رسانه‌ها در ایران و جهان هستند. نخست اینکه، کودکان در تحولات، نقش‌های اجتماعی و حتی سیاسی پیدا کرده‌اند و حتی می توان گفت تحولات را از آن خود ساخته‌اند و دوم اینکه کودکان همچنان متولی حمایت‌گری به عبارتی دیگر، آژانس رسمی و قدرتمند متولی حقوق خود ندارند. 

از سوی دیگر، عمده حقوق کودکان در زمره اخلاقیات، بدون ضمانت اجرای دقیق و روشن، رها مانده است. منافع عالیه کودکان، منع خشونت علیه کودکان، حفظ حریم خصوصی آنها، امور مدرن و جدیدی هستند که از عرصه سنتی اخلاق، به عرصه حقوق راه یافته‌اند. دنیای حقوق دنیا باید‌ها و نباید‌هاست، دنیای ممکن‌هاست، نمی‌توان در آن تعلیق داشت، تعلیق هر حقی، ممکن است برای صاحب حق، فاجعه‌ای ببار آورد. 

از این رو توصیه‌های جدی و روشنی برای روزنامه‌نگاران در حوزه حقوق کودک ضروری است که به برخی از آن پرداخته می‌شود.

دانلود بوکلت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا