چگونه از آسیب مجدد به قربانیان شکنجه و تروما پیشگیری کنیم؟

تعریف و مصادیق شکنجه در اسناد بین‌المللی، تعریف رفتار یا مجازات ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز، خشونت جنسی به مثابه شکنجه، محور بحث‌های آقای رئیسی وکیل حقوق بشر است. ایشان به این پرسش پاسخ می دهد که برای دفاع از قربانیان شکنجه به چه اسناد بین المللی می توان استناد کرد.

اما شکنجه چه تبعات روانی‌ای دارد؟ هدف کلی ارزیابی روانشناختی قربانیان شکنجه چیست و وقتی صحبت از تروما می کنیم منظور چیست و چگونه کودکان به تروما واکنش نشان می دهند. این ها محور هایی است که در ادامه با خانم سمیرا حقوقی روانشناس و روان درمانگر به بحث گذاشته می شود. او معتقد است نه تنها کودکان بلکه بیشتر افراد داخل و خارج ایران که رویدادهای سه ماهه اخیر را دنبال کرده‌اند به نوعی از تروما دچار شده، به همین دلیل کودکان علاوه بر ترومای اولیه ممکن است به تروما ثانویه هم مبتلا شده باشند، بنابراین در این شرایط، شناخت تروما و برخورد آگاهانه با کودکانی که به تروما مبتلا شده‌اند ضروری است. کودکان به محیط امن، آغوش باز خانواده ها و محیط دور از خطر، نیاز دارند پس در این ایام باید در کنار کودکان و همدل با آنها بود.

از خانم حقوقی می پرسم آیا در مصادیق، شکنجه کودکان با بزرگسالان متفاوت است و چگونه می توانیم متوجه ابتلای کودکان به شکنجه در دوره بازداشت شویم وقتی آنها از شکنجه صحبت نمی کنند؟

لطفا برای آشنایی با جزئیات بیشتر به وب سایت مرکز عدالت برای کودکان مراجعه و «جزوه راهنمایی برای عموم مداخله گران؛ چگونه از آسیب مجدد به قربانیان شکنجه و تروما پیشگیری کنیم؟»، را مطالعه کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا