پادکست – جامعه مدرن و مجازات قصاص نوجوانان – بخش سوم

مرکز عدالت برای کودکان: بخش سوم و پایانی مجموعه پادکست «جامعه مدرن و مجازات قصاص نوجوانان» به سن مسئولیت کیفری نوجوانان و سن بلوغ در قرآن و احکام اسلامی اختصاص دارد.

دکتر صدیقه وسمقی در بخش پایانی این گفتگو به تعریف بلوغ، سن رشد و سن مسئولیت کیفری بر‌اساس نص صریح قرآن و احکام اسلامی می‌پردازد. 

ممنوعیت مجازات قصاص و مجازات اعدام به طور خاص برای افراد زیر ۱۸ سال، و مخالفت با مجازات اعدام با اتکاء به مبانی قرآنی، می‌تواند چالش سن بلوغ و سن رشد را نیز برطرف کند، با این وجود، لازم است بدانیم آیا قرآن سن مشخصی را به عنوان سن بلوغ مطرح کرده است یا نه. چرا‌که سن بلوغ ابزاری شده برای فقهای قشری و اخباریون که به سادگی بتوانند با استفاده از اجماع به اصطلاح فقها، سن مسئولیت، هم برای عبادات و هم برای احکام حقوقی و به خصوص مسائل کیفری، در دختران ۹ سال و در پسران ۱۵ قرار دهند و در نتیجه یک رفتار غیر‌اخلاقی و ظالمانه و مجازات‌های سنگینی، برای افراد زیر ۱۸ سال تبیین کنند. آیا در قرآن به طور مشخص سن بلوغ تعریف شده، اگر پاسخ منفی است و تعیین سن به عرف ارجاع شده، چه ادله فقهی، برای رد یکسانی سن رشد و سن بلوغ وجود دارد؟ آیا اساسا با این مفاهیم می‌توان کودک را دارای مسئولیت کیفری دانست؟

تحلیل و پاسخ خانم دکتر صدیقه وسمقی را می‌شنوید: 

جامعه مدرن و مجازات قصاص نوجوانان – بخش اول
جامعه مدرن و مجازات قصاص نوجوانان – بخش دوم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا